Werkwijze

Voorafgaand aan het eigenlijke bouwen van de website

De werkwijze die ik volg voordat ik aan het bouwen van de website begin bestaat hieruit:
Wanneer je me hebt aangegeven hoe de site moet worden maak ik een prijsprognose. Ik zorg dat zoveel mogelijk van je wensen hierin zijn opgenomen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wanneer we het plaatje helemaal helder hebben kan ik een offerte maken. Het enige wat er dan nog bij komt zijn de kosten voor het domein en de hosting, en later eventuele kosten voor wijzigingen en onderhoud. Uiteraard kan ik de domeinregistratie en het bestellen van een hostingpakket ook voor je verzorgen, zodat jij je daar niet zelf in hoeft te verdiepen.

WWW-adres

Zodra we een overeenkomst hebben over het uit te voeren werk en de prijs begin ik met de bouw van je website.
  • De website kan meteen op het definitieve domein gebouwd worden.
  • Of ik kan de site eerst op een tijdelijk domein van Studio Vici bouwen, en deze later verhuizen naar je domein.
    Desgewenst zet ik een placeholder op het domein, zodat bezoekers de site die in aanbouw is nog niet kunnen zien tot je hiervoor zelf toestemming geeft. Zelf kun je wel altijd zien hoever we zijn en hoe het eruit ziet, doordat je een login krijgt.

Structuur

Ik begin met het installeren van het Content Management System op je domein. Dan zet ik het gekozen ‘theme’ erop wat voor een groot deel de uitstraling van de website bepaalt. Dit pas ik aan tot het de website de gewenste uitstraling geeft.

Het hoofdmenu en eventuele extra menu’s of submenu’s worden aangemaakt. Ik zorg dat links naar de juiste (interne of externe) pagina’s wijzen. Ook eventuele plugins en widgets worden in dit stadium toegevoegd en ingesteld.

Content

Vervolgens ga ik de content toevoegen, dus teksten, afbeeldingen, eventueel video’s of muziek en formulieren. Er zijn allerlei verschillende presentatie mogelijkheden beschikbaar. De teksten en afbeeldingen kun je zelf aanleveren en je hebt de eindregie. Omdat de content altijd het belangrijkste is voor het bereiken van het doel van je website denk ik met je mee en is dit altijd de rode draad.

Vorderingen

Tijdens het maken van de website kun je al inloggen en zien hoe de site eruit ziet, hoe het werk vordert, en kunnen we hierover overleggen. Mocht je meerdere beheerders willen aanstellen voor je website, dan kan dit ook. Je kan hen elk hun eigen login geven, en desgewenst verschillende toegangsniveaus en permissies.

Afronden

In de afrondingsfase verzorg ik de SEO van de pagina’s, wordt het analytics account in gebruik genomen en worden de sitemaps ingediend. Hierdoor wordt de site zo spoedig mogelijk bekend bij de crawlers. Dit is belangrijk. Immers, een mooie etalage is fijn, maar pas als deze opvalt in een drukke winkelstraat, er publiek de winkel binnenstapt en zij jouw klanten worden, dan wordt het doel bereikt!

Als alles is ingevoerd en op elkaar afgestemd, wordt er nog een controle gedaan op de goede werking van de website. Daarna wordt deze opgeleverd.

volledig zorgeloos

Na de oplevering van de website kan ik je van dienst blijven d.m.v. een onderhoudscontract. Anderzijds kun je ervoor kiezen om vanaf het begin een Full Service contract te nemen, waarbij we duidelijk afspreken wat het contract omvat, afhankelijk van je wensen en behoeften.

Contact

  • Telefoon

    0115-78 51 47
  • E-mail

    info@studio-vici.nl