Uitstraling

Uitstraling

De uitstraling van je website is belangrijk voor de indruk die je op je bezoekers maakt. Deze wordt niet alleen bepaald door kleuren en lettertypes, maar ook door de layout en de gebruiksvriendelijkheid, kortom de hele ‘Look & Feel’ van de site.

Samen met de content moet de uitstraling ervoor zorgen dat bezoekers op je site blijven, en dat ze jouw klant worden.

Layout

De layout, ofwel de indeling van de pagina’s, wordt aangepast aan de content. De layout dient niet alleen voor het esthetisch aspect, voor een aantrekkelijke presentatie, maar ook voor de gebruiksvriendelijkheid van de website. Bezoekers moeten immers snel kunnen vinden wat ze zoeken, en niet verdwalen op de website.

Het menu is daarom ook belangrijk. Maak een indeling die logisch is voor de bezoekers, met duidelijke titels die meteen aangeven wat men onder dat menu-item mag verwachten.

Kleuren en lettertypes

Kleuren en lettertype’s kunnen vrij gekozen worden. Vaak is het uitgangspunt een bestaande huisstijl of een bestaand logo. Ze moeten passen bij je bedrijf, producten, diensten, persoonlijkheid, maar zeker ook je doelgroep aanspreken!

Wanneer je ter oriëntatie verschillende websites bekijkt, let hier dan méér op dan op de teksten en foto’s zelf. En bedenk alvast hoe het voor jouw website moet worden.

Responsive

De weergave van je site op smartphones en tablets

Uiteraard moet je site op een smartphone of tablet ook goed weergegeven worden. Hiermee wordt rekening gehouden. De achtergrond, de content, de layout is ‘responsive’. Dit betekent dat alles ‘meerekt’ met de grootte van het beeldscherm van de bezoeker, zodat de site er altijd goed uitziet ongeacht de grootte van het scherm. Wanneer de site op een kleiner scherm bekeken wordt, zoals op een smartphone, hoeft men niet in te zoomen of opzij te scrollen om de hele tekst te kunnen lezen. Bij oudere websites is dit nog wel eens het geval. De inhoud van de site wordt automatisch geschaald, de layout zelfs aangepast, om deze zodanig weer te geven dat het in het scherm past en handig in gebruik is.

Contact

  • Telefoon

    0115-78 51 47
  • E-mail

    info@studio-vici.nl