Eigenaar van jouw domeinnaam

Wie is de formele eigenaar van jouw domeinnaam?


Je kunt opzoeken wie de formele eigenaar van jouw domeinnaam is, via een ‘who is’. Zo kun je zien of het domein op jouw naam staat. Overigens kun je ook de eigenaar, oftewel de ‘houder’ van andere domeinnamen opzoeken. Je kunt dit voor .nl domeinen opzoeken bij SIDN, de Stichting Internet Domein Registratie Nederland: https://www.sidn.nl/whois
Na het intypen van de domeinnaam krijg je dan te zien: de domeinnaam zelf, de houder, de administratieve contactpersoon (of -bedrijf), de reseller, de registrar en de technische contactpersoon (of -bedrijf).
 • De houder is de formele eigenaar van het domein. Als het om jouw domein gaat zul je hier dus je eigen (bedrijfs)naam zien en weet je zeker dat jij de eigenaar van jouw domeinnaam bent.
 • De administratieve contactpersoon handelt de administratieve zaken over het domein af. Je kunt dit zelf zijn of bijvoorbeeld je hostingprovider.
 • De technische contactpersoon handelt de technische zaken rondom het domein af. Ook dit kun je zelf zijn of een bedrijf dat het voor jou regelt.
Verder zie je ook nog of het domein al dan niet DNSSEC heeft, de domeinnaamservers, de datum van registratie, de datum van de laatste wijziging, en de naam van de Domeinadministratie.

Contactgegevens aanpassen


Als je de contactgegevens wilt aanpassen kun je dit doen via je registrar. Als ik je domein voor je heb vastgelegd kun je dit via mij laten doen. Ik regel het dan voor je bij hostingprovider Topservers waarvoor ik reseller ben. Je kunt dit bedrijf desgewenst ook rechtstreeks contacteren. Ook een wijziging van de houdernaam regel je zo. Kwestie van aan mij doorgeven en ik maak het voor je in orde. Daarna kun je de wijziging weer zien in de ‘who is’.

Je domeinnaam verhuizen


Je kunt een domeinnaam verhuizen. De houder blijft dan wel dezelfde, maar je brengt het domein onder bij een andere hostingprovider. Hiervoor heb je een zogenaamd ‘token’ nodig, wat de oude (huidige) hostingprovider je moet verstrekken. Als je dit token hebt kun je de verhuizing regelen met je nieuwe hostingprovider.
De procedure bij een verhuizing van een domeinnaam is als volgt:
 1. Vraag het token op bij je huidige registrar
  Je huidige registrar beschikt over het token (een uniek identificatienummer) dat je nodig hebt voor het verhuizen van je domeinnaam. De registrar is verplicht om binnen vijf dagen na de aanvraag het token aan je over te dragen. Je kunt dit bij mij gewoon via een e-mail aanvragen waarna ik de aanvraag doorzet naar hostingprovider Topservers. Wil je een domeinnaam van elders naar Studio-Vici’s hostingprovider Topservers verhuizen, vraag dan bij de oude (huidige) hostingprovider na hoe je het verhuistoken aanvraagt. Dit kan per registrar verschillen. Wellicht staat er op hun website hoe je bij hen de aanvraag kunt doen.

  Tip: Het is handig om de naam van de nieuwe registrar en de verwachte verhuisdatum bij de aanvraag door te geven aan je huidige registrar, voor een soepele verhuizing.

 2. Geef je nieuwe registrar de verhuisopdracht en het token
  Je geeft je nieuwe registrar de opdracht om jouw domeinnaam te verhuizen. Hierbij geef je het token dat je van je oude registrar ontvangen hebt door aan de nieuwe registrar. Daarna kan de verhuizing in gang gezet worden.

 3. SIDN bevestigt de verhuizing
  De nieuwe registrar regelt voor de domeinnaam bij SIDN naar aanleiding van jouw verhuisaanvraag. Zodra SIDN de aanvraag in goede orde ontvangen heeft wordt de verhuizing direct doorgevoerd. Je ontvangt van SIDN een een bevestiging van de verhuizing per e-mail. Dat wil zeggen, de administratieve contactpersoon (die bij je domeinnaam geregistreerd is) ontvangt deze e-mail. Jouw oude en nieuwe registrar ontvangen ook een bevestiging.
Mocht je hierbij problemen ondervinden, kijk dan op de website van SIDN bij de veelgestelde vragen.

Een website verhuizen


Een website verhuizen is iets anders dan een domeinnaam verhuizen, al gebeurt het vaak tegelijk. Mocht je een website willen verhuizen, met het domein mee, of van het ene naar het andere domein, neem dan contact met me op.

Contact

 • Telefoon

  0115-78 51 47
 • E-mail

  info@studio-vici.nl