Wat kost een webshop

Vraag je offerte aan

De kosten

De kosten voor het laten maken van een webshop lopen nogal uiteen. Ze hangen af van de eisen en wensen van de opdrachtgever. Globaal kunnen ze in 2 groepen worden ingedeeld. De grootste groep bestaat vooral uit starters, ZZP-ers en het MKB. Zij kunnen heel goed werken met een webwinkel die gemaakt is met standaard software. Dit kan een e-commerce plugin in WordPress zijn, of een webshop gebouwd met Prestashop of Magento. Al naar gelang de wensen van de shopeigenaar maken we een keuze voor de software, zodat jouw webshop alles heeft wat je nodig hebt. De tweede groep is kleiner, deze bestaat uit ondernemers die een volledig op maat gemaakte webshop nodig hebben. Deze webshops kosten uiteraard meer om te laten bouwen, maar het zijn dan ook technisch hoogstaande webwinkels die een koppeling hebben met het bestaande kassa- of voorraadsysteem, boekhoudsysteem, ERP of POS-systeem van het bedrijf en de webshop administratie. Zulke webshops worden geïntegreerd in bestaande bedrijfsprocessen. Ook worden er bestaande catalogi van leveranciers geïmporteerd in dergelijke webshops.

Mocht je zo’n state-of-the-art webshop nodig hebben, dan zijn er bedrijven in mijn netwerk die dit voor je kunnen realiseren. Ik verwijs je dan graag door naar de specialisten.

Starters, ZZP, MKB

Aangezien ik vooral werk voor het MKB, behoren bedrijven als Wehkamp en Bol niet tot mijn doelgroep. Ik bouw websites en webshops voor starters, ZZP-ers en ondernemers in het Midden- en KleinBedrijf. Ben jij een starter, een ZZP-er of heb je een MKB-bedrijf, dan gaan we samen aan de slag om jouw webshop te maken. We bespreken je wensen en doelen. Op basis daarvan maken we een plan. Een plan voor het design, zodat de uitstraling van je webshop bij de doelgroep past. Een ander belangrijk onderdeel van het plan is de usability. Gebruiksvriendelijkheid is erg belangrijk voor de conversie van de webwinkel. Het doel is tenslotte dat producten in een winkelwagentje naar de kassa gaan en besteld worden, omzet maken! Dus moeten we zoveel mogelijk voorkomen dat klanten onderweg afhaken. Ook implementeren we mogelijkheden voor cross-selling en up-selling. Ik richt de backend voor je in zodat deze gebruiksklaar is. Koppelingen met betaalsystemen zoals iDeal, Paypal, Skrill, debitcards en creditcards kan ik voor je verzorgen. Uiteraard zullen we webshop in de laatste fase uitgebreid samen testen.

Maatwerk


Alle webshops zijn maatwerk, ook eenvoudige webshops. Ik zorg dat de webwinkel past bij de onderneming, de producten, de doelgroep. Zodat jij je doel kunt bereiken met jouw webwinkel. Een antwoord op de vraag ‘Wat kost een webshop’ kan ik dus niet direct op deze pagina geven, omdat dit voor elke webshop anders is. Wil je graag weten wat het opzetten van jouw webshop gaat kosten, neem dan contact met me op. Ik hoor graag van je!

Onderhoud webshop, omzet en winst


Wanneer je de prijs voor het opzetten van je webshop eenmaal hebt betaald, zijn de verdere kosten voor het onderhoud van je webwinkel laag. Een onderhoudsabonnement voor de webshop is niet duur, de jaarlijkse kosten voor shared hosting en een domeinnaam zijn laag.

De verkoop in je webshop komt op gang, gaat omzet genereren, en dan ga je resultaten boeken. Er is niet eens zo gek veel omzet en winst nodig om de kosten van de webshop terug te verdienen. Wat kost een webshop dan nog? Al heel gauw veel minder dan de winst die je uit de webshop haalt.

Webshops zijn populair, er komen nog steeds online shops bij.
Bedrijven en consumenten kopen steeds vaker online.

Blijf je concurrentie voor met een professionele, effectieve webshop!

Promotie webshop


Als de webshop eenmaal draait kan ik je ook helpen met de promotie. Denk aan social media marketing, adverteren op zoekmachines of social media kanalen, kortingacties, loyaliteitsprogramma’s en nieuwsbrieven. Trek nieuwe klanten aan en zorg dat de bestaande klanten terugkomen.

Vraag jouw prijsopgave aan

Wil je een webshop beginnen – al dan niet naast een bestaande fysieke winkel – neem dan contact met me op. We bespreken de mogelijkheden en je ontvangt een vrijblijvende offerte voor het maken van je webshop.
Stuur me je aanvraag en ik neem contact met je op voor een vrijblijvende offerte. Vul hiervoor het formulier in, bel me of stuur een e-mail.
 

  Contact

  • Telefoon

   0115-78 51 47
  • E-mail

   info@studio-vici.nl