Restaurant website

Online reserveren of bestellen

Restaurant website - online reserveren of bestellen

Voor wie een restaurant heeft of gaat openen en interesse heeft in een website, heb ik een demo site gemaakt, met mogelijkheden om te bestellen en reserveren. Deze demo is te zien op Restaurant Demo.

Layout, kleuren en lettertypes

In de demo website vind je onder Home 6 menu items genaamd 'Restaurant', 'Brasserie', 'Grill & BBQ', 'Grand Cafe', 'Lunchroom' en 'Eethuis'. Op elk hiervan is een andere mogelijkheid te zien voor styling, kleuren en lettertype’s, waardoor de hele website een andere uitstraling krijgt. Dit zijn slechts namen, ze zijn niet gebonden aan een type restaurant, maar vrij te kiezen. (Als een brasserie de stijl 'Lunchroom' wenst, dan kan dat).

De layout van de website en de uitstraling van elk van de 6 types kan – tegen meerprijs – ook nog aangepast worden. Zo gaat de site helemaal passen bij de content en bij het restaurant. Uiteraard komt het logo van het restaurant er ook op.
restaurant website
Screenshot van de homepage in de stijl “Restaurant”

Online een tafel reserveren

Onder Reserveren is een mogelijkheid om een tafel te reserveren. De klant ontvangt hier van een bevesiging per e-mail en kan de reservering ook online annuleren.

Handig voor het restaurant

De restaurantmedewerker kan instellen hoeveel plaatsen er beschikbaar zijn en op welke tijden. Tevens kan hij kiezen tussen de reservering automatisch laten bevestigen (tot aan het ingestelde maximum aantal gasten en binnen de ingestelde tijden) of handmatig de boekingen bevestigen. De klant ontvangt dan een e-mail.

Bij bestellingen kunnen PDF-facturen gegenereerd worden die ook automatisch worden gemaild. Er is een speciale link op internet waarop de restauranteigenaar zijn boekingen kan zien, en dit kan ook in de backend van de website. Tevens kunnen er rapportages worden gemaakt over de bestellingen.

Verder diverse andere menu-items. Deze kunnen veranderd, verplaatst en verwijderd worden.

Online bestellen

Onder Bestellen zit de optie om maaltijden te bestellen, voor afhaling of bezorging. Betaling zou dan kunnen via iDeal, creditcard, Paypal, Stripe of contant (in het restaurant of bij bezorging aan de deur). Indien gewenst zelfs nog andere opties als Apple Pay en Google Payment Request.

Koppeling met kassa

Omdat het bestelgedeelte van de website is gebaseerd op WooCommerce, een van de meest gebruikte systemen voor webwinkels, is koppeling van de website en orders met een kassasysteem mogelijk.

Veiligheid en vindbaarheid van de restaurant website

De website heeft een SSL certificaat i.v.m. beveiliging van de data die klanten versturen en van hun betalingen. De website wordt aangemeld bij Google en Bing/Yahoo, ik zorg voor een Google Analytics en Google Search Console account. Ook zorg ik voor de SEO in de website, tbv de organische vindbaarheid. De eigenaar krijgt een login met volledige toegang in zijn website zodat hij ook zelf aanpassingen kan doen, indien gewenst, en toegang tot het Google Analytics account en tot het Bing account.

Uitbreiden naar wens

De restaurant website kan naar wens nog verder worden uitgebreid met een beoordelingssysteem, zodat klanten hun beoordeling kunnen achterlaten voor de gerechten of het restaurant. Dit laatste zorgt voor de sterren bij de naam van het restaurant in de Google zoekresultaten.

Ook de module voor het reserveren van tafels kan nog worden uitgebreid. Je aankomende reserveringen bekijken op je gsm of tablet, het maximum aantal plaatsen instellen per dag, de openingstijden, meerdere vestigingen, bloktijden, aanpassen van de bevestigingsmail, je Facebookpagina inzetten voor reserveringen en andere Facebook integraties, vooruitbetalingen innen bij reserveringen en de klant een herinnering sturen voor zijn aankomende reservering via e-mail of sms.

Professioneel en betaalbaar

Een dergelijke restaurant website is professioneel en representatief, maakt het je klanten gemakkelijker om te bestellen en reserveren, en hoeft gelukkig toch niet duur te zijn!

Neem vrijblijvend contact met me op om de wensen en mogelijkheden te bespreken.

Bovendien heb je dan zelf ook het gemak van webwinkel functionaliteiten. Denk hierbij aan klantnummers en het genereren van pakbonnen en fakturen. Verder het automatisch versturen van e-mail berichten om bestellingen te bevestigen of om te laten weten dat de zending verstuurd is. Je kunt aan de slag met herhaalorders, voorraadbeheer, spaar- of beloningsprogramma’s en kortingscodes.
home restaurant

Vraag je vrijblijvende offerte

Stuur me je aanvraag en ik neem contact met je op voor een vrijblijvende offerte. Vul hiervoor het formulier in, bel me of stuur een e-mail.
 

Contact

  • Telefoon

    0115-78 51 47
  • E-mail

    info@studio-vici.nl