Wie is

Wie zit er ‘achter’ Studio-Vici

Studio Vici is een eenmanszaak, of beter gezegd een eenvrouwszaak. Die vrouw ben ik, mijn naam is Diane Bakker.

Hoe het begon

Ergens rond het millennium heb ik mijn eerste website gebouwd. Toen was ik als secretaresse in loondienst bij een bedrijf in trucks en brandweerwagens. Al gauw ging ik mezelf het een en ander leren over websites bouwen, omdat ik het leuk vond en er beter in wilde worden.

Diane Studio Vici

Opleiding en ervaring

Mijn opleiding is een secretaresse-opleiding met talen. Het binnendienstwerk lag me wel, maar wat ik nu doe ligt me nóg beter. Creativiteit, taal en tekst, iets moois bouwen dat functioneel is, en de interactie met de klant: een prachtige combinatie.

Met name over WordPress heb ik veel geleerd en door werkervaring elders ook iets over hosting. Dat besteed ik nu uit bij een top hostingprovider, waarvoor ik reseller ben. Zo hoef ik niet zelf servers te onderhouden e.d., maar kan ik toch mijn eigen hostingpakketen beheren en er voor mijn klanten aanmaken. Zo kunnen mijn klanten verzekerd zijn van goede hosting, bij een provider die kennis van zaken heeft, en een snelle helpdesk.
Momenteel volg ik online een cursus Javascript en een cursus PHP, om zodoende bij te leren en in meer behoeften van klanten te kunnen voorzien.

Websites voor het MKB

Ik heb ervoor gekozen om vooral websites te bouwen voor het MKB. Ik bouw websites die goed ogen, maar tegeljk ook functioneel zijn, met als basis altijd het idee ‘je website moet iets voor je bedrijf doen’. Hij moet klanten trekken, en de hele sfeer en filosofie van jouw bedrijf uitstralen. Ik vind het belangrijk om goed te overleggen langs korte lijnen. Dit resulteert in websites die mijn klant en ik echt samen gemaakt hebben. Met mijn kennis van websites bouwen, van vindbaar worden in Google en Bing/Yahoo, maar zeker ook met de kennis van de ondernemer zelf. Tenslotte gaat de content van de website over zijn/haar diensten of producten. Mijn liefde voor taal kan ik hier ook in kwijt, omdat ik met alle plezier meedenk over de teksten voor de website van een klant, en desgevraagd ook blogs voor ze schrijf, of vertaalwerk doe.

In de praktijk

Veel van mijn klanten hebben voor het eerst een website. Ze hebben geen kaas gegeten van hosting, of van SEO, of weten niet goed hoe je social media het beste voor je bedrijf kunt inzetten, en daar help ik ze dan ook mee. Ik leg uit wat men weten wil (hopelijk in begrijpelijke taal zonder nerdy vakjargon), zodat wie dat wil véél zelf kan doen. En wie zich daar allemaal niet in wil verdiepen, of er geen tijd voor heeft, kan het bij mij neerleggen. Ik zorg voor de veiligheid, het onderhoud en de backups van de websites van mijn klanten, zodat ze zich daar geen zorgen over hoeven te maken. En als ik een idee heb over wat beter zou kunnen qua content, of iets wat niet op de website staat, maar wel mooi zou zijn om erop te zetten, dan neem ik contact met ze op. Ze zijn dan uiteraard vrij om te beslissen of ze iets met het idee doen of niet. Het gaat erom dat ik graag met mijn klanten meedenk, omdat veel ondernemers op dat gebied wel een klankbord en feedback kunnen waarderen. Zo heb ik zelf ook weer mijn contacten die weer met mij meedenken en mij adviseren.

Dat is voor mij de wereld van ondernemers onder elkaar: persoonlijk contact, elkaar helpen en elkaar iets gunnen.

Aarzel niet

Wil je een website en weet je niet waar te beginnen, of ben je bang dat het heel duur is? Of weet je juist al precies hoe het moet worden en ook wat je budget is? Het maakt niet uit. Ik heb een open oor voor je eisen en wensen, en ik ga graag met je in gesprek om te kijken wat we samen kunnen bereiken. Neem gerust contact op, ik hoor graag van je.

Tot snel!
Diane

Contact

  • Telefoon

    0115-78 51 47
  • E-mail

    info@studio-vici.nl