Naam Facebookpagina wijzigen

Naam Facebookpagina wijzigen lukt niet?

Je wilt je Facebook paginanaam wijzigen, iets erbij of eraf, of een helemaal andere naam, maar dit lukt niet… Op geen enkele manier kun je de nieuwe naam typen, laat staan opslaan, en het lijkt niet mogelijk de naamswijziging voor uw Facebook pagina door te voeren. Ongetwijfeld ben je niet de enige, en het is behoorlijk frustrerend.

Hoe lossen we dit op?

Aantal likes

Als je pagina minder dan 200 likes heeft zal het waarschijnlijk wel lukken. je ziet dan een linkje “Bewerken” en je kunt dit gebruiken om je paginanaam te veranderen.

Facebook pagina naam wijzigen minder dan 200 likes

Maar bij meer dan 200 likes ligt het anders. Dat is namelijk de limiet die Facebook heeft ingesteld om ‘zomaar’ je paginanaam te kunnen wijzigen. Een mogelijkheid is om een aantal likes te verwijderen van je pagina, zodat je er minder hebt dan 200, en dan de wijziging te doen. Als je niet veel likes hoeft te verwijderen om onder de 200 te komen, dan is dit te overwegen. Verwijder in dat geval likes van mensen die je persoonlijk kent, en vraag ze naderhand je pagina opnieuw te liken.

Help

Heb je veel meer dan 200 likes en/of wil je geen likes verwijderen, wat dan? Als je de help-teksten van Facebook leest geven ze 3 mogelijke redenen waarom de wijziging niet lukt.

 1. Dat je geen beheerder bent. Met een link naar een helptekst over hoe je de rollen kunt zien.
 2. Jijzelf of een andere beheerder heeft onlangs een verzoek ingediend.
 3. Deze optie is momenteel niet beschikbaar op jouw locatie.

We gaan er hier van uit dat je wél beheerder bent, en dat je niet onlangs een wijzigingsverzoek hebt ingediend (dit mag namelijk maar één keer!). Dus blijft optie 3 over. Het lukt niet omdat je in Nederland woont….

De oplossing

Doe voor Facebook even alsof je in Amerika woont. Kennelijk kan men vanuit Amerika wel een wijziging aanvragen van de paginanaam, en niet vanuit Nederland.

Instructies

Om dit voor elkaar te krijgen, doe je het volgende:

 • Gebruik een van beide browsers Chrome of Firefox.
   
 • Ga naar Zenmate en klik op de blauwe knop “Add ZenMate for Free”. Hiermee wordt de ZenMate plugin in je browser geïnstalleerd.
   
  Facebook pagina naam wijzigen minder dan 200 likes

   
 • Vervolgens verander je jouw locatie van Nederland naar USA.
   
  Facebook pagina naam wijzigen minder dan 200 likes
   
 • Log in op je Facebook profiel met de browser waarin je ZenMate hebt geïnstalleerd, en ga naar Instellingen. Zet je taal op English (US) in plaats van Nederlands.
   
  Facebook pagina naam wijzigen minder dan 200 likes

   
 • Ga nu naar je Facebookpagina, klik op de tab About, en bij Page Info zie je nu een linkje “Request Change”.
   
  Facebook pagina naam wijzigen minder dan 200 likes

   
 • Klik dit aan en vul het formulier in, inclusief de nieuwe naam, en selecteer de reden voor de wijziging. Je moet een bewijs meesturen van je adres, bv een telefoonrekening of een factuur van het energiebedrijf. Ik heb een uittreksel KvK geupload om mee te sturen, dat werkte ook. Verstuur dit formulier.
   
  Facebook pagina naam wijzigen minder dan 200 likes

   
 • Je ziet daarna dat je aanvraag in behandeling is bij Facebook.
   
  Facebook pagina naam wijzigen minder dan 200 likes

   

In mijn voorbeeld hoefde er alleen een merknaam uit de paginanaam gehaald te worden. De bedrijfsnaam, die er ook al in stond, kon blijven. Dit beschouwde Facebook niet als een grote wijziging blijkbaar, want na 5 minuten kreeg ik al een bevestiging in mijn mailbox dat de wijziging was doorgevoerd. En ‘Case Closed’.
Als jouw naamswijziging drastischer is, kan het zijn dat Facebook je nog mailt met vragen, en dat je een wachtperiode van 7 dagen door moet, voordat je wijziging gedaan is.

Je kunt daarna de taal weer terugzetten naar Nederlands en je lokatie in ZenMate ook weer op Nederland zetten.
 

Succes! En laat het even weten als je deze methode hebt gebruikt, ik ben benieuwd naar je ervaringen!
 

facebook

Comments (16)

 • Wietse Van Vaerenbergh

  Hey Diane! Lijkt me een goede oplossing, ik ga hem zo snel mogelijk uitproberen 🙂
  Nog 1 vraagje, wat is een uittreksel KvK namelijk?

  Groetjes,
  Wietse

  • Een bewijs van je bedrijfsregistratie in het Handelsregister, in Nederland. KvK is de afkorting voor Kamer van Koophandel.
   Ik weet ook niet of het altijd werkt met deze ‘truc’, maar in mijn voorbeeld is het in elk geval gelukt. Succes!

 • beste, ben een heel eind maar vind de button taal niet dus kan die niet veranderen en zie dan dus ook de button about niet…
  alvast dank voor je reactie

  • In je eigen Facebook profiel, dus niet als je ingelogd bent als pagina. Als je ingelogd bent in je profiel zie je helemaal rechts in de blauwe balk bovenaan, een klein driehoekje. Dat pijltje klap je uit, dan klik je Instellingen. Dan in het rechtermenu de bovenste optie kiezen (Algemeen), en daar vind je de taalinstellingen.

 • Beste Diane,

  Wij hebben nu een Facebook pagina namens onze Stichting. Alleen willen wij de naam veranderen zonder de naam “Stichting” erin, dit is nu nog een onderdeel van onze Facebook naam. Deze oplossing zou dus de oplossing kunnen bieden. Nou heb ik echter alles gedaan zoals jij naar verwijst. Alleen komt bij mij niet de “request change”, wat gaat er mis? Hopelijk kun jij me hier bij helpen.

  Groetjes,

  Bastiën

  • Eerlijk gezegd weet ik niet of het een waterdichte methode is die altijd werkt. Maar: als je pagina meer dan 200 likes heeft, als je beheerder bent, en er is nog niet eerder een verzoek tot naamswijziging gedaan voor die pagina, en als je taal op Engels staat, en je doet met ZenMate alsof je in Amerika bent… dan zou je hetzelfde te zien moeten krijgen als ik… Heeft de pagina meerdere beheerders? Misschien kan een andere beheerder het eens proberen? Desnoods stel je iemand die je vertrouwt tijdelijk aan als 2e beheerder.

 • Halleluja!! Eindelijk is het gelukt, wat een super goeie tip. BLIJ BLIJ BLIJ! en idd.. binnen een paar seconden gewijzigd! FIJN FIJN FIJN!! bedankt voor deze uitleg.!

 • Jeeeeh gelukt!!!! Had al 100 dingen geprobeerd, maar met deze methode eindelijk gelukt! Thanks voor de duidelijke stapsgewijze uitleg!

 • Het lukt mij helaas niet om de naam te wijzigen. In plaats van “Request Change”.
  Zie ik alleen het knopje Edit en dat werkt dus niet. Ik krijg dezelfde melding, dus dat het niet kan ivm 200 likes of meer.

  • Uiteraard kan ik geen garanties geven dat het op deze manier altijd lukt, want ik werk niet bij Facebook 😉 Maar weet je zeker dat je lokatie en taal op USA en Engels staan wanneer je het probeert, zowel in Zenmate als in je FB profiel?

 • Wij willen graag als bedrijfspagina http://www.facebook.com/ verosol
  Alleen deze is in gebruik door een privepersoon. Inmiddels hebben we 38 likes.
  Kunnen we onze naam claimen? Evt. met BTW nummers e.d.

  We horen graag!
  Groeten,
  Marije

 • Eindelijk gelukt met jouw tips! Zat er al een hele tijd mee te klooien. Bij mij was het trouwens nog een paar stappen makkelijker. Er stond edit knopje (ipv request change) en ik hoefde daarna niks meer in te vullen qua formulieren of iets dergelijks. Na een paar minuten kreeg ik een berichtje dat het veranderd was.
  Overigens lukte het bij mij alleen als ik ingelogd was met het account waarmee de pagina is gemaakt. Dus niet als mezelf, als beheerder.

Reacties zijn gesloten.

Contact

 • Telefoon

  0115-78 51 47
 • E-mail

  info@studio-vici.nl