Meta description 300 tekens ipv 160 – meer ruimte, meer kansen

Google is bezig om de ruimte voor de meta description aan te passen van 160 tekens naar 300 tekens. Dat betekent dus meer ruimte om mensen te overtuigen om op jouw link te klikken in de zoekresultaten!

Wat is een meta description?

Dit is het stuk tekst onder de titel en de link van een zoekresultaat in Google. In dit tekstje kun je als eigenaar van een website informatie kwijt voor mensen die zoeken. Je kunt ze hiermee overtuigen om op jouw link te klikken. Immers, mensen die iets zoeken in Google bepalen vaak aan de hand van de meta descriptions of ze op de bijbehorende link klikken of niet.

De beschikbare ruimte hiervoor was jarenlang 160 tekens, ongeveer 2 regels. Sinds november 2017 wordt deze ruimte door Google uitgebreid naar 300 tekens, ongeveer 4 regels. Als je zelf iets opzoekt in Google zul je het allicht al zien bij sommige zoekresultaten. Ook op mobiel of tablet overigens.

meta description 300

Zelf invullen

Je kunt de meta description voor elke pagina en ieder blogbericht van je website zelf invullen, of dit door mij laten doen. Doen we dit niet, dan neemt Google een stuk tekst uit de pagina zelf om als meta description weer te geven. Het is dus aangeraden om je meta descriptions bewust in te vullen en te benutten. Doe je dit niet, dan heb je geen controle over welk stukje tekst Google erbij zet.

Moet je nu elke meta description in je website gaan aanpassen?

Het is niet verplicht, maar als het er niet heel veel zijn zou ik zeggen, ja, pak je kans! Je kunt zoekers overtuigen tot een klik, je kunt net iets specifieker zijn. Je kunt je beter onderscheiden van de andere zoekresultaten. Loop ze stuk voor stuk na en optimaliseer je meta descriptions.

Heb je wel veel pagina’s of blogberichten, pak het dan in gedeeltes aan. Ga dan eerst in je Google Analytics kijken op welke pagina’s het meest geklikt wordt, en pas de meta descriptions van die pagina’s het eerst aan. Later pas de minder belangrijke.

Hulp nodig?

Heb je er zelf geen tijd voor, of wil je er hulp bij, neem dan contact met me op.

Google, meta description, SEO

Contact

  • Telefoon

    0115-78 51 47
  • E-mail

    info@studio-vici.nl