Een website met maar 1 pagina

Smaken verschillen. Of je een single page website mooi of handig vindt als bezoeker, daar valt over te discussiëren. De een vindt het niet fijn om steeds te moeten scrollen, de ander juist wel. Is een website die uit 1 pagina bestaat overzichtelijk of niet?

Jouw boodschap voor de bezoeker op 1 pagina

website met 1 paginaEn voor jou, als eigenaar van een website? Is een one page design dan handig? Kun je met die ene pagina de boodschap van je bedrijf of organisatie overbrengen aan je bezoekers? Hoe zit het met de SEO van zo’n website?
Het antwoord op deze vragen komt vooral terug bij de centrale vraag voor elke website: wat is het doel van de site, wat moet de website voor jou doen.

Enkele nadelen van single page site

 • Een one page website kan maar een beperkt aantal keywords bevatten, die de zoekmachines nodig hebben om uw content gevonden te laten worden.
 • Een bezoeker belandt altijd bovenaan de pagina. Bezoekers die uje single page website bezoeken doordat ze klikten op een link in de zoekresultaten, moeten dan verder op de pagina de gezochte informatie zien te vinden. Kunnen ze het niet snel genoeg vinden, dan zullen ze al gauw de site weer verlaten en elders gaan kijken. Dit is wel enigszins te ondervangen door de single page site een menu te geven. Vanuit het menu kan men dan naar de juiste sectie op de pagina springen.
 • Delen op social media kan minder specifiek zijn. De samenvattende tekst bij de gedeelde link is altijd die van de hele page zelf, niet specifiek over de sectie op de pagina.
 • Segmenteren en analyse van bezoekers, hun gedrag en wat ze zochten is lastiger dan met meerdere pagina’s.
 • Als de site erg langs is kan deze zwaar worden en trager laden.
 • Om de bots te laten weten dat er nog andere belangrijke keywords in de site staan zul je moeten zorgen dat er externe signalen over je site worden afgegeven, bv links die naar je pagina wijzen.

Waarvoor is een single page site dan wél nuttig?

Zijn er dan geen voordelen aan zo’n single page website? Toch wel!
Voor wie of wat zijn ze dan wel geschikt? Lees meer hier:

single page website

One Page Design

design, single page

Contact

 • Telefoon

  0115-78 51 47
 • E-mail

  info@studio-vici.nl