E-mail adres op website

Het e-mail adres op je website, hoe werkt dat?

e-mail adres op websiteGisteren kreeg ik de vraag: “Waarom werkt het e-mail adres op mijn nieuwe website niet? Mijn man kan mij geen mailtje sturen vanaf mijn site.”

Na wat doorvragen wordt het duidelijk. Het e-mail adres bestaat, de links zijn in orde, en de e-mail werkt wel. Deze dame en ik kunnen allebei op het e-mail adres in haar website klikken en dan een mailtje versturen.
Het ‘probleem’ is dat de man van deze dame geen mailprogramma in gebruik heeft op zijn computer, zoals bijvoorbeeld de mail app in Windows 10, of het programma Mail in een Mac.

Een e-maillink waarop geklikt wordt probeert namelijk automatisch een e-mail programma te openen dat is geïnstalleerd op je pc of laptop. Gebruik je dat niet, maar mail je altijd vanuit je browser met bijvoorbeeld een hotmail of live account, dan valt er geen programma te openen. In dat geval kopieer je het e-mail adres in de website, ga je in een ander tabblad van de browser naar je e-mail, en plak je daar het adres in het vakje ‘Aan:’ nadat je een nieuw e-mail bericht hebt aangemaakt.

Klikbaar of niet?

Deze dame heeft nu klikbare e-mail adressen in haar website staan, die dus proberen het mailprogramma van de gebruiker te openen. Het is te overwegen om dit juist niet te doen, om teveel spammail te voorkomen. Spambots weten namelijk je klikbare e-mail adres ook te vinden, en je loopt dan het risico loopt veel spammail te ontvangen. Dit kan wel ondervangen worden door spamfilters, maar mocht je hiervan veel last hebben als website-eigenaar, dan maken we het mail adres beter niet-klikbaar.

We kunnen het e-mail adres in je site tonen als een e-mail adres, zonder dat erop geklikt kan worden, zonder dat er een mailprogramma wordt geopend, ongeacht wie de bezoeker is. Voorbeeld: info@studio-vici.nl. Of zelfs info [at} studio-vici [punt] nl. Bezoekers kunnen het mailadres dan alleen kopiëren en plakken, of overtypen.

captcha
recaptcha

Daarnaast kun je ook overwegen een contactformulier in je site te zetten. Wanneer dit contactformulier ook nog een zgn. Captcha of reCaptcha bevat, dan heb je nog minder last van spammail omdat bots hiermee niet overweg kunnen. We zorgen dan dat je steeds een e-mail ontvangt met het bericht, op een door jou te bepalen e-mail adres, zodra het contactformulier ingevuld en verstuurd wordt door een (menselijke) bezoeker van je website.

captcha, contactformulier, klikbaar e-mail adres, recaptcha, spam

Contact

  • Telefoon

    0115-78 51 47
  • E-mail

    info@studio-vici.nl