BTW Wijzigingen

Er zijn twee wijzigingen in verband met BTW, beide vanaf 1 januari 2020, die mijn klanten en mij aangaan:

  • de KOR
  • het BTW-nummer

Kleine Ondernemersregeling

Per 1 januari 2020 is er een nieuwe regeling voor de huidige Kleine Ondernemersregeling (KOR). Omdat ik ga deelnemen aan de nieuwe KOR, zal ik vanaf die datum geen BTW meer op mijn facturen berekenen. 

Wat houdt dit in voor mijn klanten

Er zijn 2 verschillende mogelijkheden:

  • Als je tot nu toe de BTW die ik aan jou berekende aftrok op je eigen BTW-aangifte, dan hoef je dit vanaf 1 januari niet meer toe doen, omdat mijn facturen vrijgesteld zijn van BTW. Per saldo maakt het dus geen verschil voor je. In plaats van de betaalde BTW terug te vragen, hoef je het vanaf januari gewoon niet meer te betalen en dus ook niet terug te vragen.
  • Als je geen BTW-nummer hebt, dan zal je voordeliger uit zijn, omdat ik vanaf januari geen BTW meer bereken en jij die dan niet meer hoeft te betalen.

BTW-nummer

Wanneer je net als ik een eenmanszaak hebt, dan krijg je per 1 januari a.s. een nieuw BTW-nummer. Ons huidige BTW-nummer dat nagenoeg gelijk is aan ons BSN-nummer is strijdig met de privacy wetgeving, en daarom is besloten om eenmanszaken een nieuwe BTW-nummer toe te kennen. Misschien heb je je nieuwe nummer al ontvangen van de Belastingdienst.

BTW-nummer op je website

Indien jouw BTW-nummer op je website vermeld is, en je vanaf 2020 een nieuw BTW-nummer krijgt, vergeet dan niet het aan te passen rond de jaarwisseling. Of je stuurt het aan mij door, dan pas ik het voor je aan.

Ook vragen of andere wijzigingen zijn welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

  • Telefoon

    0115-78 51 47
  • E-mail

    info@studio-vici.nl