Waarom ook jouw website doelwit kan zijn van hackers

Elke dag worden er talloze websites gehackt en het aantal hackpogingen dat websites te verduren krijgen is nog vele malen groter. Hackers vormen een groot risico en een groot probleem. Het aantal aanvallen op websites wordt elk jaar hoger, omdat internet en online diensten een steeds groter economisch belang krijgen. Er is dan ook steeds meer geld te verdienen met cybercriminaliteit.
Maar waarom ook jouw website doelwit kan zijn van hackers, vraag je je dat wel eens af? Als ik met website-eigenaren hierover praat zeggen ze vaak “Maar waarom zouden hackers uitgerekend míjn website willen hacken? Ik heb maar weinig bezoekers. Ze kiezen daarvoor toch een grote uit?” Dit blogbericht legt het je uit.

beveiliging, hacker

Lees verder

Een website in meerdere talen

Wil je een website in meerdere talen? Met van die vlaggetjes, waarmee bezoekers kunnen schakelen tussen verschillende talen? Dat kan! Is het moeilijk? Niet echt, maar het kost wel extra tijd en aandacht. Het komt erop neer dat je de juiste software moet gebruiken, en een doordacht plan moet hebben. Verder moet je ook voor de vertalingen zorgen, daarover verderop meer.

meertalige website, multilingual, vertalen

Lees verder

BTW Wijzigingen

Er zijn twee wijzigingen in verband met BTW, beide vanaf 1 januari 2020, die mijn klanten en mij aangaan:

  • de KOR
  • het BTW-nummer

Lees verder

Afbeeldingen voor je website

Afbeeldingen voor je website zoeken, hoe doe je dat? Simpel toch, je hebt er al, van de spullen die je verkoopt, of van de activiteiten die je bedrijf uitvoert. Of toch niet? Als je pas bent gestart als ondernemer heb je misschien nog niet zo veel beelden om op je website te zetten. Wanneer je diensten aanbiedt in plaats van fysieke producten kan het ook lastig zijn om goed beeldmateriaal te vinden voor je website. Een dienst laat zich niet altijd zo makkelijk in een beeld vangen als een product.

afbeelding, beeld, beeldbank, foto, stockfoto

Lees verder

Vindbaarheid in België voor je Nederlandse bedrijf

Wil je met je Nederlandse bedrijf goed vindbaar worden in België? Dit gaat niet vanzelf, zeker niet als je website op een .nl domein staat. Google probeert de gebruiker namelijk zoveel mogelijk lokale zoekresultaten voor te schotelen. Hierdoor krijgen ze automatisch minder zoekresultaten uit buurlanden te zien, al spreekt men daar dezelfde taal. Gelukkig is het wel mogelijk om de vindbaarheid in België te verbeteren. Voor veel ondernemers in de grensstreek is dit wenselijk.

België, hreflang, ranking, SEO, vindbaarheid

Lees verder

Arabische tekst RTL en Westerse tekst LTR op een pagina in WordPress

Is het mogelijk om zowel Arabische tekst als Westerse tekst samen op 1 pagina te zetten in WordPress? Stel, je maakt een blog in het Nederlands, maar je wil ergens halverwege een stukje tekst in het Arabisch neerzetten. De Arabische tekst RTL (right to left) en de Westerste tekst LTR (left to right) op je WordPress pagina. Kan dat zomaar, of krijg je dan problemen met de uitlijning of met de volgorde van de woorden? Wordt het wel zo getoond op je website als je wil, of ziet het er raar uit?

Lees verder

Nieuwe privacywet

Vandaag, 28 januari 2018, is het de Dag van de Data Privacy, want “Millions of people are unaware of and uninformed about how their personal information is being used, collected or shared in our digital society. Data Privacy Day aims to inspire dialogue and empower individuals and companies to take action.”
Europese overheden hebben min of meer dezelfde doelstelling: Over precies 4 maanden – op 28 mei 2018 – komt er een nieuwe privacywet, die zal gelden voor heel Europa. De nieuwe privacywet zal de huidige Nederlandse wetgeving vervangen en is strenger.

AVG, ePrivacy, GDPR, persoonsgegevens, privacy, privacyverklaring, WBP

Lees verder

Contact

  • Telefoon

    0115-78 51 47
  • E-mail

    info@studio-vici.nl